Ranije najavljivani dvodnevni izlet pretvoren je u jednodnevni zbog lošeg vremena, pa smo na svoju drugu avanturu krenuli u nedjelju, 10.4. Isto vrijeme, isto mjesto, već poznata lica i podosta veselja za te rane jutarnje sate. Uspješno potrpani u bus, prebrojani i opremljeni, eto nas na putu prema Rijeci. Na odmorištu smo shvatili da imamo slijepu putnicu, koja je bez ikakve brige prihvatila to što ipak ne ide na Ivanščicu kamo je krenula njena originalna ekipa iz Matice 🙂

IMG_0739

Nakon nešto više od 3 sata vožnje, bus nas je ostavio u Lovranskoj Dragi od kuda smo u 10:30 krenuli prema našem cilju.

IMG_0736

Kroz prekrasnu šumu stigli smo do planinarskog skloništa Babin Grob (1012 m) gdje smo se odmorili, nešto prigrizli i pofotkali prekrasan pogled na Rijeku, Krk i Cres. Lijepo vrijeme iskoristili smo za izležavanje na travi i prikupljanje energije za nastavak puta.

IMG_0737

Sljedeće stajanje bilo je u selu Mala Učka koje je od skloništa udaljeno svega 3 kilometra. Mještani su nam ponudili da kod njih obnovimo zalihe vode i ubrzo smo krenuli dalje, oštrim usponom do vrha Učke. Pod vrhom smo se ponovno odmorili i činilo se da ovaj zadnji uspon neće biti tako težak.

IMG_0738

Do Vojaka smo stigli laganim tempom i bilo je lijepo vidjeti da smo već na drugom izletu savladali 1400 m kao od šale. Nakon fotkanja na kuli, žigova, presvlačenja i kratkog odmora, krenuli smo se spuštati prema planinarskom domu Poklon. Prikladno ime za finalnu točku našeg planinarenja, tamo nas je čekao topli grah, hladne pivice i nešto duži odmor.

IMG_0735

Poslije više od 12 km hodanja, 6.5 sati koliko je trajao naš uspon i puno lijepih dojmova, krenuli smo busom natrag prema Zagrebu. Izvidnica je pohvaljena za odlično odrađen posao organizacije i vođenja izleta, a svi se zajdno veselimo novom izletu na Krk gdje ćemo kampirati i vježbati do sada naučene vještine.

Izvještaj: Marina Pavlović

photo 1 & 5  Robert Ćurić

photo 2, 3 & 4 Julien Duval