O DRUŠTVU

Planinorci (iliti noritelji po planini)
Naša priča započinje jednog nedjeljnog jutra, kada se nekoliko cura i dečki nakon partijanja odučilo na planini vratiti u trijezno stanje. Kada su se na Sljemenu, ponad Zagreba, susreli stari prijatelji, otkrili su zajedničku poveznicu: želju za bijegom od vreve gradskog asfalta i uobičajene svakodnevice. Brzo je pao dogovor o organiziranom planinarenju i udruživanju zaljubljenika u prirodu, ljude i — izazove.
U svibnju 2012. rođen je novi član HPS-a: Planinarsko društvo Planinorci. Grupa samo nekoliko entuzijasta, svojim stavom prema planini i svemu što ona tako obilato daruje, privlačila je sve više istomišljenika i danas Planinorci stalno rastu. Osvojili su većinu hrvatskih, nekoliko europskih pa i svjetskih prelijepih gora i brda, a želja da svaki slobodni trenutak provedu u prirodi koja uvijek iznova iznenadi svojom ljepotom, sa svakim pohodom postaje sve veća. U svitanju ili sutonu, u podne ili ponoć, Planinorci uživaju u planini i zajedništvu: kako s prirodom tako i s ljudima.

O NALJEPNICI

Planinorce krasi prepoznatljivi vizualni identitet: logo puža s kućicom — planinarskom markacijom. Kolikogod puž asocira na sporost, važna njegova osobina je da uvijek stigne na cilj.
Puževoj kombinaciji kružne crne, crvene i bijele boje pridodana je zelena — planine koje glume rep puža, ali šalju jasnu poruku: izazovi su svladani, na redu su novi.
Logo je jednostavan za primjenu i Planinorci ga koriste na velikom broju predmeta, pa i kao naljepnice na automobilima (prepoznaju se izdaleka).
Akivnosti
Unatrag četiri godine PD Planinorci su organizirali stotinjak pohoda na brojne planine u Hrvatskoj, Europi i na drugim kontinentima. Osim pohoda na planine, dva puta godišnje organiziraju se humanitarne akcije za ljude kojima najviše treba pomoć. Unutar Društva organiziraju se projekcije filmova i radionice u svezi s planinarenjem i odnosom prema prirodi. Također se organizira čišćenje planinarskih staza. Sve aktivnosti PD Planinorci prilagođene su mlađoj populaciji planinara.