Kratki osvrt jednog, još uvijek neaktiviranog člana, na Pečenkijadu

15 – 10 – 2016

Kao dio tima koji je kasnio u polasku iz tehničkih razloga, dok su ostali članovi vrijedno pazili na našu sliku i priliku koja se polako pekla, došli smo na Poloj oko 13 sati. Naoružani manjkom sna, Izletnik pregačama i dobrom voljom, pridružili smo se dobrim ljudima i prasetu u namjeri da i ovaj put pobjedimo (sebe). Kolega Ćurić je odradio posao vrhunski, što se i vidi po priloženim slikama, no pečenka je pokisla pa se zbog viška vlage u zraku i na samom prasetu nije uspjela ispeći u definiranom vremenu te smo i ovaj put pobjedili (DSQ!).

Paralelno s tim, dobili smo dojam da smo jedini u timu imali dvije vegetarijanke što je samo natjecanje dignulo na višu razinu. Puno staklenih znatiželjnih pogleda je bilo u našem smjeru i velika je šteta što neki članovi mogu samo čitati ovaj osvrt.

Oko 19:30 smo rastavili cijeli setup i vesela družina PD Izletnika se krenula malo odmorit od stresa. Lokalno smo imali organiziran transport pobjedničke pecčnke par-sto metara dalje u kuću nekih dobrih ljudi, koji je opet iz tehničkih razloga potrajao 3,5 sata. Pečenka koju nažalost mnogi nisu probali, je putem malo pokisla, ali je zadržala svojstva i ostala hrskava satima nakon završenog natjecanja (bravo za chefa jos jednom). Ostatak večeri su Izletnici iskoristili za posjet lokalnom kazalištu…

…da bi se uz čašicu vina i razgovora uputili u planinarski dom Dilj (ako se ne varam) te odmorni i veseli krenuli put kućama sutradan.

Obzirom na prvi osvrt za PD Izletnik, nadam se da sam uspio dočarati dio eventa koji ne želite propustiti slijedeće godine.

Tekst: Marko S.
Fotke: razne izletnici i izletnice