O DRUŠTVU

PD Panj je osnovan 2001.godine, od nekoliko entuzijasta društvo je naraslo na osamdesetak članova, poznanika i prijatelja koji uspješno planinare po Hrvatskoj i Sloveniji. U početku su to bile godine spontanosti i ležernosti (bez čvrstih planova, izleta, službenih prostorija) ali uspješno se planinarilo i održavalo stazu 54 na zagrebačkoj Medvednici. Tijekom godina smo surađivali sa drugim planinarskim društvima, rasli smo, razvijali se, tako je rasla želja za novim znanjima te 2012. većina članova društva završava opću planinarsku školu u PD Kapela, a potom troje članova završava tečaj za vodiče A standarda. Od 2012-te nismo više „podstanari“ raznih pivnica i sumnjivih krčmi, dobivamo prostorije u mjesnom odboru Eugen Kvaternik (Zvonimirova ulica 68) gdje se nalazimo svaki petak od 20-22h.
Društvo održava planinarsko sklonište “ždrilo” u čijoj je izgradnji sudjeluje od samog početka 2013. do 2015. kad je sklonište završeno i službeno otvoreno za sve zaljubljenike u prirodu. Izvršni odbor HPSa u prosincu 2015. dodjeljuje Priznanje PD PANJu i arhitektu Ivanu Juretiću za sklonište “Ždrilo” kao najbolji planinarski dom u HPSu 2015.g.

O NALJEPNICI

Naziv planinarskog društva je dao izgled i boju planinarskoj naljepnici na kojoj se nalazi panj sa dvije zelene grančice. Misterij o neznanom umjetniku koji je skicirao grb društva je razbila jedna članica ispunjajuću enigmatski časopis i popularnu skandinavku na kojoj se u gornjem lijevom kutu nalazio naš panj. Dakle, grb je preuzet sa Internet tražilice, nije isprintan nego je precrtan. Rukom. Precizno. Umjetnički.
Prve naljepnice koje se tiskaju su standardnih dimenzija, promjera 8cm. Tisak malih naklada je skup pa tražimo prijatelja, inače djelatnika tiskare popust, on nam izlazi u susret i pod okriljem noći tiska novu seriju naljepnica besplatno. Nove naljepnice su nešto drugačijih nestandardnih dimenzija 19,5 cm te se mogu koristiti kao zaštita od sunca, kiše, lijepiti po trajektima kao anti-korozivna zaštita.