10256067_10153099452404614_7427635046397524838_n

IZVEŠĆENJE:

UVODNIK:

Izlet je bio internacionalnog karaktera, pošto je izletu nazočila, kao posebna gošća PD Izletnika, Predstojnica PO PDS Velebit. CIlj izleta je bio doći u Stubicu, preko Sljemena, na ekranizaciju Seljačke bune, da gledamo kako gospoda tuku čobane i eventualno im se pridružimo. Određeni dio poštovanog članstva nije bio prisutan. Neki su večer prije završili u kanalu, neki su uhapšeni, a neki su jednostavno isparili u zrak.

VODNIK:

Našli smo se u 8, a krenuli oko 15 do 9 Bikčevićevom stazom do Puntijarke. Staza je već bila isprečena pa smo lakog koraka stigli do odredišta. Tamo stigosmo oko 10 i 40. Odmorilo se popilo i opustilo. Oko 11 i 30, krenulo se pod (ne)stručnim vodstvom dragog precednika Samira putem Stubice Donje preko Hunjke. Prčenje je već krenulo 15-ak metara od Puntijarake. Staza je bila neisprčena sve do podnožja zagorske strane Medvednice tako da je put traja nekoliko sati i bio dosta naporan.

DSC_0116

Nekoliko međuvjerskih i međunacionalnih incidenata poslije (i jedan slučaj međuvrsnog opčenja) stigli smo do podnožja u Stubicu Donju i odmah se uputili na Seljačku bunu (oko 16 sati).

DSC_0117

Čobani su već bili pobijeni dok smo mi došli. Stupili smo u kontakt s gospodom, ali oni nisu htjeli stupiti u kontakt s nama. Na buni smo ugledali i premijera Milankovića kako pije i jede i ne plača račune. Oko 17 i 45, nakon nekoliko čašica okrijepe uz lake note Laganini benda, precednik Samir je otpremio drago članstvo na vlak (i to u 2. klasu, toliko je širokih ruku), dok su po mene, Hroničara ovih dogodovšitna, i precednika, došla crvena nabuđena kola i otpremila nas u smiraj.

Na stražnjem sjedalu kola precednik Samir i ja, hroničar, smo, kako i pristoji odgovornim planinarima, istražili jedno drugom međunožja u potrazi za krpeljima.

PODVODNIK:

Izlet je završio trijumfalno, ali za događaje poslije, koje ni najvećem dušmanu ne bi poželio da im nazoči, nisu me ni godine iskustva sa opskurnim internet stranicama uspjele pripremiti.

Naime, oko tri ujutro sam, na poziv precednika, došao do opskurnog kluba zvanog SIRUP. Tamo sam na svoje zaprepaštenje nazočio TRANSformaciji našeg voljenog precednika iz Samira u Samiramidu, iz precednika u precednicu, koja se nije prodavala, već NUDILA okolo za judine pelinkovce. Takvo što nisam vidio ni u sauni David. Uzrujan sam napustio to bogohulno mjesto i otišao doma raditi sklekove u pokušaju da zaboravim klete događaje.

Vaš hroničar

Izvještaj: Igor Potočnjak

photo 1 Mirela Šavrljuga