O DRUŠTVU
Planinarsko društvo Izletnik osnovano je 16. siječnja 2015. godine u podrumu INA-ne zgrade u Zagrebu. Osnovala ga je skupina entuzijasta i zaljubljenika u prirodu i društvu. Izletnik je osnovan iz dugogodišnjeg planinarskog iskustva i nezadovoljstva sa zatečenim stanjem krovnih planinarskih udruga kao i samih planinarskih društava te iz nešto drugačije ideje ustroja i rada planinarskog društva.
PD Izletnik jedno je od najmlađih, ali i najaktivnijih i najprogresivnijih planinarskih društava u Republici Hrvatskoj. Tijekom dvije godine postojanja, izletnici su pohodili 80ak planinarskih, biciklističkih i speleoloških izleta u Hrvatskoj i susjednim zemljama, te održali opću planinarsku školu „Plaško 2016“. Također, PD Izletnik se može pohvaliti i jedinstvenim projektom prikupljanja naljepnica svih planinarskih društava u Hrvatskoj te katalogiziranjem, publiciranjem i organiziranjem izložbe istih.
Iako je društvo već davne 2015. godine osnovalo svega nekoliko prijatelja, već na kraju godine društvo je imalo 42 člana da bi 2016. dočekalo sa čak 134 člana, 67 žena i 67 muškaraca, prosječne dobi od 33 godine.
Cilj PD Izletnika je razvijanje smisla za planinarstvo te širenje i obogaćivanje kulture planinarenja i druženja, razvijanje etičkog odnosa Društva i pojedinca prema prirodi, ljudima, planinarskim i drugim objektima, te otkrivanje prirodnih ljepota planinarima i građanima. U smislu navedenih ciljeva veselimo se ulasku u treću godinu postojanja, novim članovima, izletima i postignućima.
(Nemanja Bačić i Damir Ivanković, osnivači Izletnika)

O NALJEPNICI
Trenutna verzija naljepnice je spoj stare naljepnice i nove naljepnice. Ovaj stablasti simbol je nešto što se provlači kroz sav vizual Izletnika.
Koristili smo ga jer su ga koristili pješaci oduvijek i zbog toga što se može replicirati vrlo jednostavno. Tu bi nam bio taj centralni, oblik lista ili stabla ili tog nekog simbola stabla. Onda je u pozadini nekakav horizontalno-grafički kriš kraš crno bijeloga uz koji se penje voda, para ili neki dim. Tu bi također bilo kamenje i neko određeno sunce tako da okoliš bude potpun. Slova su muka! Tu se nismo složili. Meni ovo trenutačno izgleda kao zimski san “edicija” i veselim se njenom nastavku, u proljeće!
(Luka Kedžo, dizajner)