O DRUŠTVU

Planinarsko društvo Grafičar utemeljeno je na osnivačkoj skupštini 17. 5. 1950. godine. Društvo je počelo s aktivnim radom: osnovane su izletnička, alpinistička i skijaška sekcija, koje su doprinjele ugledu društva od samog početka okupivši brojno članstvo koje se održalo do današnjih dana.
Prvi predsjednik bio je Branko Kurka, a članovi društva isključivo djelatnici grafičke struke. S vremenom i razvojem društvenih odnosa, vrata našeg Grafičara otvorila su se svim namjernicima i zaljubljenicima prirode, što je još više unaprijedilo rad i život u Društvu.
Od osnutka, sastanci Društva održavaju se kontinuirano svakog četvrtka s početkom u 19 sati u prostorijama Sindikata grafičkih radnika Hrvatske — Breščenskoga 4.
U Društvu djeluju brojne sekcije, a osobitost je i amaterska kazališna skupina pod slikovitim nazivom „Diletantsko kazalište Pentravci”. Mnogi su otkrili da u njima osim vrsnih planinara i istinski glumci.
Naš planinarski dom na Malom Sljemenu na Medvednici također ima značajnu ulogu u životu Društva. Građen je između 1952. i 1954. godine, ima restoran i 50 mjesta za spavanje, a do današnjih dana ne zatvara svoja vrata, na zadovoljstvo članova Društva, brojnih planinara i izletnika. Cijeli objekt izgrađen je isključivo dobrovoljnim radom i dobrovoljnim prilozima brojnih članova Društva i strukovnih organizacija.
PD Grafičar surađuje s brojnim planinarskim društvima u gradu i diljem Hrvatske, a posebno smo ponosni na suradnju s PD Delo iz Ljubljane koja neprekidno traje od 1974. godine.
Ugled i značaj Društva u velikoj obitelji planinarskih organizacija zasluga je mnogih generacija koje su ostavile dio života i svoje ljubavi u PD Grafičar.
Obaveza je svih nas, da onima koji dolaze ostavimo, ako ne bolju, onda sigurno jednako vrijednu sredinu, u kojoj je ugodno provoditi svoje slobodno vrijeme.

O NALJEPNICI

Smatrajući da je stari logotip zastario, Dado Kralj, član Planinarskog društva Grafičar, kreirao je novi logotip 1996. godine.