2017 / 05 / 13+14

(opet dvostruki izvještaj)

Izvještaj #1

Dana 13.05.2017. v 7 vjutro našli smo se pred zgradom gospona lisinskog de nas je čekal veliki tutač da nas vozi na izlet. To je zadnji izlet našeg razreda prije ispitnih rokova u Sloveniji. Malo smo kasno krenuli jer su neki naši nestašni izletnici kasnili jer ih je noc prije tudum prehitil. Imali su krvave oči jer su se kak se u narodu veli fest nabajsali dan prije. Profesor gospon Valjak su bili tak dobri da su neke naše izletnike osobno išli od doma pokupiti. Negde oko podneva došli smo na odredište zvano Baške oštarije, za one koji neznaju to je na pol puta od Gospića do Karlobaga u preljiepoj Liki. Lika je jako lepa skoro ko zagorje al nema vinograde s posađenim sortama direktora pa sam si mislil kak su sigurno tu ljudi jako žedni.


Docekala nas je simpatična gazdarica Dijana koja nas je lepo smjestila I osvježila velebitskom pivom da dojdemo malo k sebi od puta. Uspon prvog dana bil je na vrh Kizu na kojem smo uživali u pogledu na ostala druga brda. To je bilo jako lepo i godilo nam je. Neki planinari su malo zabrazdili pa su otišli drugom stazom, zbog toga je naša učiteljka opet bila srdita.

Učiteljka Melonija je poznata po tome da je stroga ali pravedna pa su dobili jezikovu juhu I morali svečano obečati da nebudu više. Ja mislim da su lekciju naučili i da budu od sad dobri.

Vratili smo se kroz jednu lepu šumicu natrag u planinarski dom dost žedni jer naši izletnici su osjetljivi na dehidraciju I moraju si dost spiti kad se vrneju vu dom. V domu smo se građaniski umjereno zabavili onak kak se prilići urbanoj srednjoj klasi dostojanstveno i sa stilom. Genije nas je ponovo oduševil svojim kulinarskim magijama oko roštilja a Tamara je skuhala izvrsno izbalansirani rižoto široke palete aroma i punoće okusa. Neki malo religijozniji izletnici su u zoru otišli do obližnje crkve kak bi zbavili mešu ali se čini da je pop zaspal pa su se samo pomolili ispred. Molili su svetom Dimitriju za siguran izlet drugi dan i opće spolno i mentalno zdravlje svih izletnika ovog svijeta.
Drugi dan smo se nakon jutarnje kave u 10 sati zaputili prema Velikom Sadikovcu da vidimo kaj se od tam vidi. Bili smo dost umorni ali nas to nije pokolebalo. Sa samog vrha pružal se jako lepi pogled na more, otoke i tak te stvari a to nam se jako dopalo I puno smo slikali da imamo sadržaja za staviti na društvene mreže na intranetima.
Sve u svemu bil je jako lepi izlet i puno toga smo vidli.


Učiteljka nije zapravo puno kričala pa to smatramo uspjehom, čak je I obećala da ak bumo dobri do kraja škole da nas bu vodila na maturalac.

Tvrtko

Izvještaj #2

izvještaj u pedeefu, očito

Goran