2017 / 03 / 25

(kao i svi sa PLAŠKO2017, dvostruki izvještaji)

Izvještaj #1

S obzirom da zbilja ne znam kako bi ovaj izvještaj trebao izgledati, ja ću jednostavno napraviti kratki rezime našeg puta.

U subotu, 25. Ožujka ekipica iz PD Izletnika se skupila u poprilično velikom broju na Glavnom kolodvoru u Zagrebu u 7:30 i krenuli put Stubičkih toplica. Ako me pamćenje dobro služi, put je trajao nekih sat; sat i pol. Brzo je proletilo, jer smo se pripremali za planinu, svatko na svoj način; neki su spavali, neki pričali, a neki pravili sendviče. I onda smo krenuli u divljinu. Prije samog puta sam dobila informaciju da ću, uz dvije druge cure, biti Izvidnica na ovome izletu. Što znači da smo nas tri bile zadužene za ajmo reći, predvođenje grupe i praćenje puta/markacija. Moram priznati da nisam znala što radim, s obzirom da sam dobila kartu i rečeno mi je idi! Ali ekipa se hrabro prepustili u naše, tj. barem moje neiskusne ruke i moram priznati da smo već na prvoj markaciji, suprise, suprise, fulali. Ali to je brzo bilo riješeno i započeli smo penajnje stazom 39. Nakon određenom smo vremena došli do Horvatovih stuba. Horvat, koji je bio jako ambiciozan ih je nasložio mali milijun; točnije, bez nepotrebne dramatizacije – 500.

Nakon toga smo napravili kratku stanku za punjenje stomaka u planinarskom domu Hunjka.  Hrana je bila odlična, pogotovo štrudle! Nahranjeni smo se odvažili prema vrhu Medvednice stazom broj 12. do izletišta Kraljičin zdenac i dalje poučnom stazom Miroslavec do Šestina, odakle smo se prevezli do Britanskog trga i srušili u krevet sa kroničnom upalom mišića.

Dajana B.

Izvještaj #2

…je tako lijepo napisan i dizajniran u pdf-u da ga tako i ostavljam…

Evo.

Luka V.